Annen-Info.nl

Annerboscross

 

HUNZERUN (Annerboscross) 20 maart 2016

Zondag 20 maart 2016 is de Hunzerun(Vanaf 2017 de Annerboscross). Wederom maakt de Hunzerun deel uit van de Rabocup Assen en Noord-Drenthe. Het circuit is nog steeds op initiatief van Stichting Loopcircuit De kop van Drenthe, die van start is gegaan in 2013. De Hunzerun gaat voor de eerste keer van start vanaf ’t Veld in Annen. Met het geweldige nieuwe parcours van de 5 en 10 kilometer (zowel verhard als onverhard) en uiteraard is ook de Kidsrun weer van de partij! Wederom hopen we er weer een mooie, sportieve dag van te maken voor iedereen.

Jeugd/Kidsrun
De Hunzerun gaat van start met de kabouterloop. De kinderen uit groep 1 en 2 kunnen een rondje lopen van 300 meter. Daarnaast is er dit jaar ook weer de jeugdloop. Kinderen van groep 3 t/m 5 lopen 700 meter en de kinderen van groep 6 t/m 8 lopen 1400 meter. De start van de Kabouterloop is om 14.30 uur. Aansluitend is de start van de 900m en de 1800m. Voor de wedstrijden zal er een warming up zijn. Kijk voor meer informatie over de Kidsrun op www.aaenhunzekidsrun.nl  


Meedoen aan de Kabouterloop en de Kidsrun is gratis. Je krijgt na afloop iets leuks ter herinnering van de Kidsrun en een broodje knakworst! De hardloopwedstrijd is onderdeel van het individueel hardloopkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze. Vooraf aan de Kidsrun kan je ook nog meedoen trainingen (clinics). Deze clinics vinden plaats in de weken voor de Hunzerun. Op het inschrijfformulier voor de Kidsrun kan je aangeven of je mee wilt doen aan de clinics. De leerlingen van basisschool de Eshoek krijgen de startnummers uitgedeeld buiten bij school (deze zijn ook nog op te halen bij de start).

** NIEUW ** Dit jaar zullen er voor zowel deelnemers als toeschouwers verschillende warme consumpties te verkrijgen zijn en een broodje hamburger, heerlijk bij de vuurkorf! Uiteraard krijg je als deelnemer gratis een broodje hamburger bij de finish.

Starttijden en Inschrijven:
Kabouterloop en aansluitend jeugd (700 m en 1800 m) 14.30 uur 
10 kilometer (wedstrijdloop) en 5 kilometer 15.30 uur
Opgeven voor de 10 of 5 kilometer kan op www.hunzerun.nl (onder inschrijven) , op de website van Rabocup Assen en Noord-Drenthe www.rabocupnoorddrenthe.nl of op 20 maart op ’t Veld in Annen (bij de tenten). Kosten Voorinschrijving 7 euro, na inschrijving 8,50 euro.

Voor meer informatie kan je terecht op de websites.

Naast de Rabobank als hoofdsponsor hebben zich ruim 20 bedrijven uit de regio ingeschreven als sponsor. Mede dankzij hun steun is het mogelijk om weer een fantastische, sportieve dag neer te zetten voor iedereen.

Wij hopen je weer te mogen ontvangen op 20 maart 2016!

Vrijwilligers: Mocht je het leuk vinden om vrijwilliger te zijn op 20 maart? Kun je een paar uurtjes helpen?

Meld je dan aan bij Clara Klinkers;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Kijk ook eens bij onze buurdorpen

Anloo - www.anloo-info.nl
Eext - www.eextinfo.nl
Zuidlaren - www.zuidlaren.nl
Gasteren - www.ingasteren.nl