Annen-Info.nl

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand

Waark: De Menalda Vetes

Download als een iCal bestand
x
Zaterdag, 17 Februari 2018 20:00
Hits : 587

Zaterdag 17 febr. 20.00 uur, Waark: De Menalda Vetes.

Toegangsprijs 10,00 vrienden 2,50.

September 2017 gaat de nieuwe WAARK-productie in première. In tegenstelling tot de voorstelling vorig jaar in ons dorpshuis, het meer serieuze drama van Hendrik Nicolaas Werkman, heeft Jan Veldman, ( o.a. Uut de Hoogte) “de Menalda’s Vetes” met als ondertitel “Oet de kronieken van ’t klooster Bloemhof een luchtiger voorstelling weten neer te zetten.

Er is gekozen voor een theatervorm die het meest lijkt op een hoorspel waarin geluid en muziek een belangrijke rol krijgen toebedeeld. Er wordt door de vier acteurs geswitcht van toen naar nu en van de personages als (hoorspel)acteurs naar de rol in het middeleeuwse stuk.

Met Jan Veldman als schrijver in combinatie met Albert Secuur als regisseur gaat WAARK voor een historisch verantwoord stuk, met een duidelijke relatie naar het hier en nu en gelardeerd met een flinke dosis onderkoelde Grunneger humor.

In het stuk wordt het verhaal van de Menalda’s verteld. “Tied van overstromings, kruustochten en de Swaarde Dood.”t Is tied van aalgedurege stried in onze streken Hunzingoers tegen de Fivelingoers, Oethoesters tegen Oskwerders, ain tegen aander, aandern tegen ain. Welkom in Dattiende aiw, welkom bie De Menalda vetes.”

Locatie : Ons Dorpshuis

Terug

Kijk ook eens bij onze buurdorpen

Anloo - www.anloo-info.nl
Eext - www.eextinfo.nl
Zuidlaren - www.zuidlaren.nl
Gasteren - www.ingasteren.nl