Annen-Info.nl

Ons Dorpshuis

De officiële naam van de stichting is: Stichting Ons Dorpshuis Annen. Doel van de stichting is het beheren en exploiteren van een dorpshuis dat passende ruimte biedt voor activiteiten welke in verenigingsverband of anderszins worden ontwikkeld, teneinde hiermede een bijdrage te leveren in de maatschappelijke-, sociaal-culturele- en educatieve ontwikkeling van de bevolking in haar werkgebied. In simpele bewoordingen: de leefbaarheid in ons dorp te bevorderen.
Om dat doel te bereiken steunen we op drie peilers:

  1. Een goed en modern uitgerust dorpshuis met zalen tot 150 personen. Deze zalen worden verhuurd aan verenigingen, stichtingen en andere belanghebbenden die behoefte hebben aan een ruimte om te vergaderen, te oefenen of andere binnenactiviteiten te beoefenen.
  2. Een sportcafé dat is voorzien van een bar en een goede keuken, voor een gezellige nazit met een hapje en een drankje. Maar dat tevens door het aan elkaar schakelen van zalen aan het café precies de juiste atmosfeer kan creëren voor feesten en partijen.
  3. De Vrienden van het dorpshuis. In ruil voor hun betrokkenheid wordt jaarlijks voor de Vrienden een aantal avonden georganiseerd die tot nu toe gratis bezocht kunnen worden.

Ons Dorpshuis is een openbaar gebouw, dat centraal in ons mooie dorp Annen ligt. Het is een ontmoetingscentrum voor de inwoners, zowel jongeren als ouderen, voor de behartiging van sociaal-culturele belangen van de dorpsgemeenschap.
Veel plaatselijke verenigingen en clubs maken gebruik van de ruimten van het Dorpshuis voor hun activiteiten, feesten en vergaderingen.
Het gebouw wordt ook voor andere voorzieningen gebruikt, zoals kinderopvang. En in verkiezingstijd dient het als stemlokaal.
Ons Dorpshuis is een multifunctioneel gebouw en doordat verschillende zalen aan elkaar geschakeld kunnen worden, is het voor talloze toepassingen geschikt te maken.
Diverse lokale verenigingen geven hun jaarlijkse voorstelling of concert in de theaterzaal van het Dorpshuis, bijvoorbeeld Toneelgroep de Wichter, Toneelgroep Advendo, AHA dansgroep, Oudertoneel, Drenthina. De kinderen van OBS de Eshoek voeren een musical uit en de Bibliotheek organiseert voorleeswedstrijden.
Verder zijn de jaarlijkse hoogtepunten natuurlijk de ontvangst van Sinterklaas en last but not least bruist het van activiteiten tijdens de Sport- en Spelweek.

Kruisakkers 36a, 9468 BJ Annen
Tel: 0592-271217
http://dorpshuisannen.nl

Kijk ook eens bij onze buurdorpen

Anloo - www.anloo-info.nl
Eext - www.eextinfo.nl
Zuidlaren - www.zuidlaren.nl
Gasteren - www.ingasteren.nl