Annen-Info.nl

Hunzerunners


Visie


We streven er naar een loopgroep te zijn waarin lopers van allerlei niveau en ambitie samen plezier kunnen beleven aan de loopsport. We gaan uit van wat je wilt, niet van wat je kunt. Motivatie is volgens ons de drijfveer vanwaaruit je dingen doet (of laat). Lopers met eenzelfde motivatie - en toch verschillende doelen - vinden elkaar in de "wil". De één wil presteren en verbeteren, de ander wil ontspannen en onderhouden. In de missie staat omschreven hoe we dit willen bereiken.


Missie

Om ons doel te realiseren, hebben we een splitsing gemaakt in vier groepen; Voor alle groepen wordt een training aangeboden op de dinsdag- en de donderdagavond. Voor trainingstijden klik hier.

De groepen worden aangegeven in cijfers (groep 1, 2, 3 en 4). Dat zegt niets over motivatie en wilskracht, maar wel over de actuele conditie. De trainers rouleren periodiek tussen de groepen.

De training van alle groepen kent dezelfde opbouw: eerst een warming-up, gevolgd door loopscholing. Hierna de kerntraining, gevolgd door een gezamenlijke cooling down. De training zelf kenmerkt zich door allerlei varianten van de duurloop- en de intervalmethode. Ook komen de herhalingsmethode en de wedstrijdmethode aan bod. Tijd, afstand en hartslag zijn kernbegrippen met name voor groep 1 en 2. Loopscholing is een wezenlijk onderdeel van de trainingen. De loopscholing is afgestemt op het niveau van de groep. Je leert efficiënter (dus economischer) lopen en traint blessures te voorkomen. Je trainingen kun je bijhouden in een logboekje. Zo kun je je ontwikkeling eenvoudig volgen. Het gebruik van een hartslagmeter is voor specifieke trainingen noodzakelijk. Voor alle lopers geldt: als je jezelf wilt verbeteren, is twee keer trainen in de week niet genoeg. Las voor jezelf in ieder geval nog een derde training in.

Voor alle trainingen telt: samen uit, samen thuis!

Je bent vrij om te switchen van groep of beide trainingen te volgen. Graag wel eerst overleggen met je trainer als je naar een snellere groep wilt. Bedenk wel wat je motivatie is.

Voor meer informatie klik hier

Kijk ook eens bij onze buurdorpen

Anloo - www.anloo-info.nl
Eext - www.eextinfo.nl
Zuidlaren - www.zuidlaren.nl
Gasteren - www.ingasteren.nl